Asserstraat 133
9336 TA Huis ter Heide
Tel: 0592 - 268844
Mob: 06 - 22641137

Email:
info@rietdekkersbedrijfboogaard.nl

 

Aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers !

HOME

CONTACT

 

RIETEN DAK   

 ONDERHOUD

  AFWERKING

  OVERIG

 FOTO ALBUM

   

Een rieten dak dient aangebracht te worden volgens de juiste kwaliteitseisen en uitvoeringsrichtlijnen.
De verschillen zit met name in de afwerking van dakkapellen, het indekken van ontluchtingen, dakramen en alle mogelijke nokafwerkingen. Met name in de nokafwerking komen regionale gebruiken en tradities tot uiting.

Nokafwerking
De nokafwerking wordt in de praktijk vaak gerealiseerd zoals de opdrachtgever dit wenst.
In Nederland bestaat de meest gebruikte nokafwerking uit rode of zwarte gesmoorde vorstpannen.
Hiernaast worden ook wel dakleer, een rietrol of koperen nokvorsten als nokafwerking gebruikt.

Koperen nokvorsten
Het grootste voordeel van een koperen nok is de beschermingsfactor. Onder invloed van regen ontstaat kopersulfaat. Dit resulteert in een constante bescherming van uw rieten dak tegen mos- en algengroei.
Een koperen nok is onderhoudsvrij. Klik hier voor meer informatie.


Rieten nokversiering
Naast vorstpannen en koperen nokvorsten is het ook mogelijk uw dak af te werken middels een rietrol met eventuele rieten nokversiering, op maat gemaakt geheel volgens uw wensen.

Dakramen
Het afwerken van dakramen kan op verschillende manieren. Dakramen kunnen zowel in nieuwe als in bestaande daken geplaatst worden. Dakramen zijn er in vele soorten en afmetingen. Vrijwel alle dakramen kunnen in een rieten dak worden geplaatst. Voor mogelijkheden klik hier.

Daglicht in beeld: mooie projecten met VELUX producten


Hemelwaterafvoer
Bij een rieten dak wordt de waterafvoer van oudsher op maaiveldniveau geregeld. Dit is doorgaans een eenvoudiger en goedkoper systeem dan het aanleggen van regengoten direct onder het dak. Vaak is een grindgoot met drainagebuis of aflopende bestrating met eventueel een afvoergoot voldoende om het hemelwater af te voeren. 

Riet in combinatie met dakpannen
In Nederland komt de combinatie riet-pannen veel voor. Dit heeft van oudsher vrijwel altijd een praktische achtergrond. Op de nieuwere panden wordt dit gedaan om het pand een authentieke traditionele uitstraling te geven.

Dakkapel
Een dakkapel geeft de woning aan de binnenzijde veel daglicht en aan de buitenzijde een mooie uitstraling. Dakkapellen zijn er in vele soorten en maten. Voor voorbeelden en uitvoeringen klik hier.

een 'kaal' standaard dakraam P110

 
 

 Algemene voorwaarden

 

  copyright 2011  Rietdekkersbedrijf Van den Boogaard